Thursday, 14 February 2013

Penantian: TAMAT~

Salam semua~ Lama tak jumpe~ Errr, jumpe sape pulak cik tonah ni. Bajet giler ade peminat, errrr~ Layannnn...

Sempena 15hb hari ini, 'mentally preparation' dari minggu lepas lagi, bukan ape menunggu nunggu buah yang tunggu masa nak guguq, dan akhirnya lepas dengan jayanya beli ayam 2 ekoq bersama sama ngan adik aku nan terchenta tadi, jeng jeng jeng...


Ayam...? Errr~

Time balik beli ayam tu sume, adik aku pekik, "Nah, result da kuar, cek la....". Lam ati aku sabo je la, dup dap dup dap, baru semalam dok mimpi tak grad. Time tengah dok teragak agi dok bukak page result tu,  tapi jari jemari aku laju jer dok menekan no id ngan kad pengenalan, dan mata aku terus tertumpu tengok status:

COMPLETE!

Jom baling topi~ Yeah~

Oh yeah~ Rasa jantung aku da terkeluar dari badan je time tuh. Iskh iskh~

Mana taknyer da berabad dok tunggu saat bahagia aku ni, mak aih panjang bebenor masa Tuhan nak uji aku tapi alhamdulillah di saat jalan kegelapan aku, kasih sayang Allah itu sentiasa melimpah ruah~

Tetiba: Omak, mane la mak aku ni. Haisy, lupa pulak mak aku da berangkat pegi Mekah. Tapi bimbang jugakla sebab dia tak call, kalut ribut aku dok mencari cari jalan tuk cntact mak aku. Paling lama pun petang ni baru aku tau status mak aku dok kat mane skang. Haisy bimbang aku~ Omak oh omak, saya rindu omak saya~

Disebabkan da grad ngan jayanye, aku mulala nak mensetelkan banyak benda yang tak bape nak settle sejak aku meninggalkan bumi Shah Alam hari tu ngan jayanya, errrr. Kesian bos baru aku tu, terpaksala encik beliau meluluskan cuti aku tuk ke Shah Alam dalam penuh keterpaksaannya. Baru kelmarin je aku wat perangai dok mengumpat cik beliau di samping memasang niat untuk menggerudi spec mata beliau, tapi time aku dok tengah gelak gelak secara besar besaran ngan bebudak opis aku sume bagai tu di atas pemberitahuan niat murni aku tersebut, time tu jugak la sebenaqnye dio dok tercegat belakang aku. Sabo je la. Die dok pasang telinga rupenye, iskh iskh~

Oh yeah, mood tengah berbahagia di samping mood aktif tuk melibas libas jubah konvo, wacaaaa~

Tension: RELEASED~

Perjalanan baru mungkin akan bermula lagi. Sekian~


3 comments:

cik onn said...

congrats dear..Finally u made it!!!! Smoge bjye dunia akhirat..Miss u sis

eita said...

dah grade ye..
tahniah..

sayA tonaH said...

Tq cik onn tq kak eita

Running Man Addicted

Running Man Addicted