Tuesday, 29 January 2013

Cik Garfield dan Twisties~

Salam penuh kekhilafan tuk semua, oh yeah~

Sejak 2 menjak aku ni mula menyibuk kan diri mencari cari. Err, cari ape ni cik tonah. Hang cari laki ka~ Tetiba aku senyum sengsorang, sah aku terpeliotkan diri di alam arus perasaan. Cettt.

Sebenaqnye aku dok sibok mencari cari lot lot kedai tuk disewa. Ngehngeh~ Sebenarnya baru bercadang tuk survey harga bagai, bak kata owang yang berlalu lalang bukan berlalu pergi, "Buang yang keruh amik yang jernih".

Errr, apakah ini. Konpuse den~

=="

~~"

Ntah aku pun tak paham, ekekeke~

Sebenaqnye aku nak citer pasai laen, da nama tjuk "Cik Garfield dan Twisties", erkk~

Adeii, masalah lalutan yang tak penah berkesudahan. Citer nye berbunyi begini, adala suatu hari yang indah lagi penuh keheningan di waktu dan suatu ketika, ada la seekor kucing ni, wajah nye persis model yang bajet famous di Hollywood di suatu kala dan ketika dulu namanya cik Garfield, maka dan sesungguhnya muncul la cik Garfield ini di hadapan pntu pagar kecik rumahku. Tak tahu la asal usulnye dari mana, tangtu da hampir 25 ekoq kucim yang diternak secara gebu gebuan mula dilepaskan dan diberi kepada pencinta pencinta kucim yang penuh keikhlasan menjaganya, tetiba pulak datangla sekoq kucim ni, sengsorang die je jenjalan sekitar pintu pagar kecik tuh.

Memang gebu, ekoq dia memang ekoq Parsi. Tengok jugak takut takut ada loceng ke ape ke, Sah memang takde. Mak aih, kucim ni cam ada sah taraf kerakyatan je, takpun ade sijil kelahiran, monolog aku sengsorang time tuh. Memang cantik cam kucim beli, tapi malu malu, aku habaq die suh masuk umah, mana tahu die nak berkenalan dengan kucim kucim yang masih berbaki 10 ekoq ja diorang tuh, tp die buat muka cam tak paham je. Ntah ape masalah kucim nih. Ke aku kena speeking nih, ne la th kucim oversea ke ape ke. Tapi lam dok melangun sengsorang depan kucim tuh, baru la aku paham die ni seekor kucim rupenye mana la paham bahasa manusia. Adeii, masalah bebenor.

Aucakkkk~

Di sebabkan si kucim ni persis kucim Hollywood gitu, maka aku pun terpikiaqla, maybe kucim ni makan ayam je tak makan ikan cam kucim kebanyakan. Da ajak die masuk takkan tak di jamu, bak kata owang tua tua zaman dahulu nan kala, kalo ade tetamu tu layanla diorang ngan layanan yang paling terbaek. Jadik dengan penuh kesopanan dan ketatasusilaannye, aku mengorbankan makanan tgh hr aku yang berupa peha ayam lalu dikorbankanlah demi kucim terbabit.

Letak la peha ayam terbabit di hadapan beliau. Nampaknye beliau dok keliling sambil nampak idong beso beliau yang sedang cuba menghidu peha ayam terbabit. Tetiba cik Garfield berpaling sambil mengangkat ekoq Parsinya ngan gedik, maksudnye die memang tknk la ayam terbabit. Ciss~

Demand punye kucim~ Grrrr~

Lalu laju mulut aku habaq kat kucim tu,"Ko keluar sekarang". Tetiba ngan muka merajuk cik Garfield tu berlalu pergi, nampak die tgh lapar. Sebab kan ego tknk makan peha ayam tu, die tetap berlalu pegi sambil buat muka merajuk. Adeii, tapi paham la pulak die bahasa Melayu, kucim Melayu ghupenye, iskh iskh.

Cett~

Suatu petang tu tengah tengah aku dok berguling depan tb, tetiba adik aku ni bawak la sebungkus Twisties yang da beli sebelum tu dari shopping complex yang berdekatan. Perisa keju beb, meleleh air liuq aku di ketika itu. Tengah dok bukak bungkusan Twisties tu, tetiba aku terpasan ade satu kelibat keorenan datang menghala kat aku ngan adik aku ni yang tengah makan Twiesties berperisa keju terbabit.

Tiba tiba die buat suara manja, Meoooowwww~ Mendayu dayu dan berulang ulang~

Adeii, mesti die ni lapo, jadik aku bg lor Twisties keju tu seket kat die, amboi, lepas satu satu die makan, makan ngan lahap, sedih pulak aku tengok. Sampai st plastik Twiesties tu die bedal, sampai abih Twiesties tu die still kuis kuis ag plastik Twiesties tu. Adeiii~ Garfiled oh Garfield. Sabo je la. Nak makan Twisties keju habaqla awal awal~

Mesti mauuu~

Dan kini tetiba pulak kucim ni menjadik warga tegar di teratak umah aku ni, iskh iskh. Sekarang bertambah la lagi ahli keluarga kucim kucim sekalian dan pastinya die selalu tidoq kat situ; merujuk kepada pintu pagaq kecik yang aku 1st jumpe die, angkat masuk dalam pun die still kuar dan tidoq kat situ. Memang tk paham, tkpe la jnji die kucim yang berbahagia~

Dan jugak, kepada adik roomate yang seangkatan dan sejiwa ngan aku yang bakal bertunang 2hb 2 ni, aku ucapkan Selamat Bertunang, maafla sebab aku tak dapat nak datang. Tapi aku akan doakan semuanye selamat. Amin.

Sekian.


3 comments:

Azie Azman said...

Banyaknya kucingggg..
I pun bela kucing, dari 5 ekor sekarang tinggal seekor jee.

hassy chan said...

ko ni pencinta kucing eh? hehe

sayA tonaH said...

aziE:ntah la diowang ni dtg dari mane

tetiba jer muncul kat umah

tu yg jadik byk tu

hassy: bukan

depa yang suke aku

ekeke

Running Man Addicted

Running Man Addicted