Tuesday, 18 December 2012

Sengaja.....?

Salam sejahtera semua~ Tetiba plak rajin je menjenguk cik blog aku hari ni yerkk muahahahaha~ Keabnormalan menjelma, oh yeah, disebabkan bosan + takde idea + tkde mood dalam membuat 'assignment' aku yang berbagai jenis ni, jadi dengan sesungguhnya perasaan tuk menjenguk cik blog aku ni pun menjelma.

Title: Sengaja...............???~ Tettt..............

Entahla, perasaan aku ni membuak buak ingin berbicara. Aku tak pasti la, sama ada aku ni 'over'sensitip ke ape ker, tapi...............

Ni la aku habaq sat, ada la sorang budak 'housemate' aku ni, aku tak tahu kenapa, setiap kali aku balik sama ada dari tempat keje ke dari kelas ke, mesti dia 'rushing' nak ke bilik air, walhal aku rasa die ni dok umah lama je dari aku.

Ikhlas la aku nak bagitahu, aku bila da balik kerja waktu petang, aku memang tersangat la 'rushing' tuk mandi, ini disebabkan aku akan solat Asar kat umah. Takkan nak solat berbau colok Cina bagai tu semua. Korang pun tahu la, aku keje kat 'company' Cina, jadik aku cuma berani tuk mintak solat Zohor je la, tu pun bos aku macam nak bagi dan tak bagi je. Aku tak kisah la semua bagai tu kan, asalkan aku dapat solat Zohor dengan selamatnya. Jadik aku memang akan ter 'over rushing' tuk mandi sebab waktu aku balik tu pun memang selalunya da nak Magrib da pun.

Ada satu hari tu la aku nak cerita, aku balik dari kelas, hujan lebat giler, melenjun baju aku membasah, balik balik je, sure sure la mesti nak mandi bagai semua kan, bayangkan aku jejakkan kaki je pastu sesiap nak pegi mandi, tetiba la cik 'housemate' aku ni terkedek kedek pegi nak mandi. Bayangkan dok menunggu die mandi, dari baju aku menitik sebab basah melenjun sampai ke kering, barula aku dapat mandi. Siyes aku bengang, aku tak pasti cik 'housemate' aku perasan ke tak atau memang die sengaja dia buat macam tu, tapi hakikatnya; I DON'T KNOW~

Bukan sekali, tapi selalu da la jadi macam ni. Jauh dari sudut hati ini, aku amat terasa dan kenkadang aku rasa langsung tak nak pandang muka dia. Pandang je, sure hati aku da hangin dan merusuh bagai semua.

Disebabkan nak mengekalkan kedamaian rukun tetangga, aku diamkan jua~

Please.............................Be more consider~ I'm know that i'm not worth to be reconsider at all but I'm also a human being.

Sensitip sangat ke aku ni. Hakikat: Sharing is about caring. Disebabkan berkongsi, aku cuma mampu untuk memendam rasa. Jadi aku positipkan diri yang bahawasanya dia memang tak sengaja. I hope so.....

Kenkadang aku nak plak tergelak sendiri bagai, pasal bilik air pun aku nak sensitip bagai, please la cik tonah. Biasala tu idop, da adat kehidupan kenkadang ada naik turunya. Sabar je la.

Huarrrggghhhh~~~~

Positifkan diri dan hiasi perilaku peribadi. Sekian.


2 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

rasanya perlukan perbincangan dgn housemate tersebut..

sayA tonaH said...

tq fatin. die senyap je tak kata pape~

Running Man Addicted

Running Man Addicted