Monday, 22 October 2012

Monday Blues~

Salam semua~ Fuuuuu~ Berhabuk~

Nampak sangat da 2 3 minggu tak ke udara, fuuuuuu, tiup tiup 1 2 3 fuuuuuuuu~ Ahaakkksss~

Sempena hari Isnin yang bersamaan 6 Dzulhijjah Tahun 1433 H ini, aku mengucapkan ribuan syukur la sesangat sebab masih dipanjangkan hayat ini. Amin syukur alhamdulillah.

Maksudnya tu pintu taubat masih lagi la terbukak, untuk aku. Fuuuuuu, ajaibnya hidup ini.

Ni aku nak habaq sat, keluarga aku baru je bertambah seorang agi ahli keluarga nan baru, seorang putera, aku mengucapkan syukur sesangat akan kelahiran budak kecik ni, semoga ngan kelahiran beliau akan menjadi lampu suluh yang menyuluh kebahagian abang aku ngan bini beliau, harhar~

Siyes aku suka, oh yeah~

Tetiba ada la makhluk Tuhan sorang dua yang menegur kat fb, uit ko bila pulak tonah, lam ati aku gelak je, harharhar, camtu la lebey kurang. Apa masalah la ngan orang yang bertanya bagai ni, tak paham aku. Cuba sesekali habaq kat diri depa sendiri, "Mind Your Own Business and Have a Better Mouth".

Errrr~

Rahsia Tuhan mana la aku tau beb. Kalo tetiba aku ter'kawen ke ter'tunang ke, mana la aku tau bila benda tu nak jadik bagai, so ape yg aku buley buat, be realistic more better. Aku tau la aku ni tak seanggun dan tak secakir dedaunan sireh cam korang. Siyes aku redho jer, but i'm not that desperate. Time aku bujang ni la aku buleh menikmati hidup aku ni. Lepak sana lepak sini, berguling sana dan berguling sini sampai bila bila.

Jom berguling bersama~ Guling ~ Guling guling dan guling~ Marilah berguling~

Monday Blues~



Ni la etika 'Monday Blues' aku, melangut nan bebukan di awal pagi sampai la aku bergerak balik dari keje. Mood memang la talak ader punye. Semua benda ke orang ke, aku nampak cam samar samar je. Aku rasa semua orang yang bekerja pada hari Isnin pada permulaan minggu akan merasakan perkara yang sama, 'Monday Blues'. Kalo orang yang bekerja kat negeri pantai timur, mungkin buley tukar tajuk la kot 'Sunday Blues' ker. Hehe pape hal la ko tonah.

Lain orang lain gaya, ada yang angguk angguk, ada yang buat buat tekan keyboard bagai, ada yang buat regangan di pagi nan hari. Yang paling jelas ketara, "speechless", buat je pape keje yang berpatutan dengan kehendak majikan, wahhh~

Tapi aku masih merasakan penangan 'Monday Blues' ni walaupun aku yang sekarang ni aku tengah bercuti sendirian nan berhad. Harhar, masalah betul la aku ni, buleh pulak aku menangguhkan edisi kerja aku di tempat nan baru itu. Nasib baek la manager baru aku tu sporting bagai. 

"If you are ready to work, so then you can inform me, take your time", said my manager.

And then I said, "Owh....really, thank you for your consideration and i will call you back after 2 weeks, is it okay".

"Ok", she replied.

Errr~ Ok see you then~

Fuuuuu, sporting giler~ Tapi ngah risau jugak ni, cuti cuti sendirian berhad bagai ni semua. Ye la, kelas masih berjalan, assignment makin berlambak, test pun da mula nak stat da, sah aku parah. Fuuuuu, tiup seket biar bagi pandai.



Yeay akhirnya dapat jugak aku meng'update'kan aku punye blog ni~ Sekian~



4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah d[t ahli kluarga baru ya =)

sayA tonaH said...

tenkiu miss YUI

cik onn said...

Tonah...miss u so much..kak nor nok g S.alam kekg..nurul kawin..tp xtau lg trun s.alam ke selayang jer sbb xtau nok duk mne..uwaaa..hope will see u soon dear..

sayA tonaH said...

kk nr i miss u too

jom chtting kat fb

Running Man Addicted

Running Man Addicted