Tuesday, 24 April 2012

Tercari-cari atau Mencari-cari

Say hi bebeh~

Memang sah pengaruh yang langsung tidak baek tuk arus pemodenan dan hak asasi manusia serta kanak-kanak bawah umoq~

Apakah yang aku maksudkan ngan title aku yang seperti di atas~

TERCARI-CARI atau MENCARI-CARI?

Uih jenuh aku nak teropong guna kanta cam budak nih.Haiyaaa~

Say yes tuk aku pown sendirian berhad pown amat keliru untuk memahaminya. Perkabaran berita abnormal lagi suspendikable, lagi masih meneruskan perjuangan tuk menentang musuh dalam diri aku yang telah tersedia tuk dikorbankan.

Esok telah sampai harinya tuk aku terus meneruskan memperjuangkan hak-hak asasi kemanusiaan ku.

Uit ketuk tonah skang kang, tak paham langsung la ape yang ko cube nak kata. Monolog Cik Tonah sendirian lagi.

Sebenaqnye esok aku nak pi interbiu da~ Harap sempatlah nak pegi 2 interbiu sekaligus. Tu la tonah, buat awal2x taknak, tengok da kena ari yang sama da.

Itulah ari keje leklok tergedik-gedik nak resign.Amik kau jadik penganggur terhormat balik. Bukan aku sengaja da, ingat sesuke ea nk meresignkan diri terhormat nih.

Imbas kembali: Akibat permasalahan yang datang melanda lalu menghimpit diri di kala dan saat itu, aku terpaksa~ Huarrrggghhh Tension aku~ Alasan utama: aku memang suka keje kat situ. Hope lepas ni harap idop aku akan lebey damai dan aman. Bajet dunia ni indah ke ape.

Lalu  lepas kejadian yang tidak diingini itu berlaku, aku pown maka dengan izin-Nya tercari-cari dan mencari-cari kisah dan arah tuju aku yang aku tak bape nak pasti. Just proceed ur life bebeh~

Semoga berjaya ye tonah yehaaaa~ Kata ku kepada diriku ini sendiri. Huarrgghhh~

Sah bakal pengidap mental dan disorder~

Mintak-mintaklah ade la rezeki. Muahahahahaha~

I'll be back.Layannn~


6 comments:

cik onn said...

good luck tonah..all the best

tonaH iS herE said...

tenkiu cik onn

eita said...

insya allah....
harap2 ada rezeki....

good luck

hassy chan said...

fighting tonah!!!!! hehehe

tonaH iS herE said...

kak eita n hassy: waaaa time kasih tuk kamo berdua

eita said...

lama nye mencari bahagia...

Running Man Addicted

Running Man Addicted