Monday, 7 November 2011

JEANS~

Pehal plak tonah tetiba cakap pasal JEANS nih yer~ Saje nak berkongsi info~

Aikk seluar jeans berjalan ke ape nih~

Untuk pengetahuan pembaca, keupayaan tuk seseorang itu LEMAS adalah tinggi pabila mengenakan jeans samaada baju mahupown seluar, ini kerana pabila terjadinya situasi lemas, jeans itu akan menyerap lebih banyak air dan akan menjadi bertambah berat sehingga mampu untuk menarik anda terus ke dalam air.

Berat kasut juga menjadi faktor anda disedut terus ke dalam air. Jadi peringatan jika terjadinya bot karam di lautan dan anda terpaksa untuk terjun ke dalam laut, pastikan anda membuka kasut anda dan jikalau anda memakai jeans; seluar mahupown baju, langkah terbaek adalah untuk anda tanggalkannya bagi memastikan anda selamat terapung ke permukaan air.

Sebenarnye ni adalah pesanan sorang pakcik ni tuk aku, sebab dulu pakcik ni pernah bekerja di pelantar minyak dan beliau juga merupakan seorang bomba terlatih, jadi da terbiasa ngan situasi lemas camni. Pakcik tu tegur aku pown sebab die nampak aku pakai seluar jeans da~

Sekian~

8 comments:

sleeping_maniac90 said...

omooooo~~~..
ai suka jeansssss...
mati lemas la ak hahahaha

eita said...

akak selalu pakai baju kurung...agaknya lambat sikit nak lemas kut....bila tenggelam je kain dah mengelembung.....kih3

aleen aiden said...

baiklah,akan aku ingat peringatan ini.keh3

tonaH iS herE said...

sleepingmaniac: ala ley je la kalo nak pakai jean
tp jgnla pakai mase naik bot ke ape ke
huhuhu aku pown minat pakai jeans huhuhu

kak eita: hahahahahaha
haah la baju kurung gak la yg paling terselamat

aleen: wahhh bangga plak aku awawawawa~

Arpiiz said...

tapi memang betul pun, cuba basah kan seluar jeans tu and try angkat..

tonaH iS herE said...

ha'a la mmg berat

aTy _faRed~ said...

sejak mengandung..tak boleh pakai jeans langsung...kalau pakai memang 'lemas'..tak ley bernapas..;)

tonaH iS herE said...

aty: heeee~

tonah tk tau sbb tonah tk penah mengandung~

mmg tk bley pkai jeans ea bile mengadung~mmmm~

Running Man Addicted

Running Man Addicted