Monday, 14 November 2011

Interbiu~~"

Ade ape ngan 'STRESS' n kenapa aku letak tanda ' adakah disebabkan aku ingin menandukkan ia atau sebagainye. Awawawawawa~ Tetiba:  saya sayang rumah saye, sbb die besssssss~ Sah jiwa kacau da~

Alkisah yg penuh elit lagi sulit, kelmarin dimulai ngan lengganan kencang ngan penuh jiwa keriang rianan nyer, aku ke screening interbiu yg wajib aku amik tuk semester ini dan tetiba ia di 'announce' kan ia menjadik 'cancel' lalu tahap kelengganan aku semakin menyerlah cemerlang gemilang dan terbilang. Kenapa sebab aku kata aku berlenggang pegi interbiu tu sbbnye aku yg kiut ini cume memakai selipar sandal yg membulehkan aku mmbuat terjunan ke mane mane saje sungai sungai dan kolam kolam yg berdekatan. Untuk menampakkan lebey elegan dan korporat aku mengambil langkah inisiatif seperti memakai stokin itam yg amat smat tuk kelihatan. Selain itu, sijil sijil yg dibawa cume sekerat cume dan tak diletak secara tak berapa nk 'proper' nyer ke dalam fail fail sijil yg berdekatan.

Pabila dan ketikanya aku melangkah masuk ke tempat area interbiu itu, lalu aku dapati bahwa hanye aku seorang sahaja yg melenggang seperti itu, sedangkan yg lain nye penuh gaya kekorpratannye yg tersendiri seperti memakai baju kemeja yg di iron kemas, mekap tebal berselang seli ngan lipstik yg kemerah merahan, memakai baju kot yg dikemasi butang emasnye ngan kasut nan berkilatnye blink blink mata aku melilau, lalu  tetiba aku berasa ingin melajukan tapak sandal aku demi menyelamatkan diri keluar dari situ.

fuhhh~ ni kasut cinderella ke ape ni~

Sebab sebab aku meredhokan diri tuk berlenggang ke situ tanpa sebarang 'preparation' yg cemerlang gemilang dn terbilang, adalah disibabkan lambakan keje yg perlu dipersiapkan menjelang nye hari kelmarin yg tak berape nk indah di mana hari yg penuh ke'hectic' kan nyer menjelma. Aku terpaksa menghantar assignment2x di pagi hari nan indah setelah sudah semnggu aku bercuti raye korban yg penuh erti pasrah dn pengorbanannye. Pada waktu petangnye aku pula di kehendaki tuk menyalurkan kekuatan dan keintegritian aku tuk membuat 'presentation' bagi menyelamatkan aku dari ter 'fail' kan paper tersebut. Dan sepatutnye ikut jadual aku kelmarin, aku terpaksa menjalani aktiviti  ke'screening interbiu' terbabit namun didapati hanya 'consultation' yg dijalankan.

Disebabkan ke'CANCEL'lan melanda, lalu aku telah mengikikkan diri sensorang diri demi megenangkan peristiwa tersebut. Awawawawawa~ Hooreey~

Sekian dulu tuk jiwa tenang tuk kali ini. Da~ Terima kasih kerana membaca~

7 comments:

aleen aiden said...

aku cuak weh.mcm mane time aku kene intebiu nanti.boleh bawak mak masuk teman dak?keh3

sleeping_maniac90 said...

dlu ak pena pg interbiu gak.. ak pki simple giler.. org len punyerla cun2.. nsb bek ak dpt gak hahhaa

Arpiiz said...

haha, kalau tak cancel lah, apa yang ko nak buat..

tonaH iS herE said...

aleen: hahahaahahaha
kalo aku kalo buley wat masuk owang aku bawak masuk sume bala tentera aku
awawawawawa~

sleeping maniac: tkpe simple pown asal menawan ahakkss

arpiiz: mmg sah sah la aku wat bodo hehe

tim's life said...

hoooreyyyyyyyyy...huhu

eita said...

waaa....background baru erk....
tak leh nak komen sebab xleh nak fiki...air mata lagi banyak dari perkataan yang nak di tulis..

tonaH iS herE said...

tim: ape yg ko keluhkan tu weh

k.eita: haah k.eita baru tadi je tukar
tonah tk tau ape yg jadik
tp tonah harap k.eita bersabr yer
tonah doakan masalah k.eita dipermudahkan
amin~

Running Man Addicted

Running Man Addicted