Monday, 28 November 2011

Speechless No 1~



"Kasih sayang itu bukan milik ku"


Thursday, 17 November 2011

Kisah nan mereng~

Yehaaa~ Skang blog aku semakin cun melecun la bertemankan lady bug yg membulat. Geram la plak aku nak penyek depa depa nih , huahua~


Disebabkan mukubulu eh muka blog aku ni sudah bertukar nan rupa, jadik aku pown mula la mempunyai semangat nan berapi ibarat gunung berapi yg memuntahkan lava lava nyer. Huahua~ Tetiba kuar statement ni,"dragon ball ade 7 bijik kesemuanye". Muahahaha~
Amboi~ Jeles plak aku tgk lady bug ini~ grrr~ Penyek kang~
Kisah nan mereng ini ditujukan khas tuk diri aku sendiri yang menjadik tak berape nk betul sejak 2 3 menjak nih. Korang penah tak rase perasaan yg 2 3 macam nih, maksud aku 'mereng'. Mereng la sangat la kan.

Ye la bila tutup mata je nampak je muka 'die', nk makan pown ingat muka 'die', nk mandi pown nampak mukabulu~
Eh?Onion Head emoticonPerasaan mukebulu~~"


Tapi yang nk dipendekkan citer, sume owang nmpak cam muke 'die' la. Angau ke ape aku ni, huahua~ Ye la tido tk lena, mandi tk basah, makan tk kenyang dan bla bla bla.....Onion Head emoticon

Kena ilmu pukau ke ape ni, yehaaaa~ Onion Head emoticon.

Huh, sape la yg jeles ngat ngan aku ni sampai kenakan  ilmu pukau kat aku da. Tapi ape perkaitan ilmu pukau ni ngan perasaan semacam angau ini. Muahahaha~~"

Korang jangan wat muka camni ea kat aku~

'Die' yg aku maksudkan cume adalah:

Encem kan die~
Monkey D Luffy~ Yehaa~ I really miss u my dear~

Ke'obsession' aku terhadap citer anime 'One Piece' ini telah berada di kemuncaknye di mana di tahap yg paling kronik dan ironiknyer.


Sebenarnye perasaan homesick aku ni kian menjadik jadik~Terliur gak tgk budak umah aku ni yg da balik umah die hari ni. Mmmmm~ Really want to be at home right now~

Sekian~

Monday, 14 November 2011

Interbiu~~"

Ade ape ngan 'STRESS' n kenapa aku letak tanda ' adakah disebabkan aku ingin menandukkan ia atau sebagainye. Awawawawawa~ Tetiba:  saya sayang rumah saye, sbb die besssssss~ Sah jiwa kacau da~

Alkisah yg penuh elit lagi sulit, kelmarin dimulai ngan lengganan kencang ngan penuh jiwa keriang rianan nyer, aku ke screening interbiu yg wajib aku amik tuk semester ini dan tetiba ia di 'announce' kan ia menjadik 'cancel' lalu tahap kelengganan aku semakin menyerlah cemerlang gemilang dan terbilang. Kenapa sebab aku kata aku berlenggang pegi interbiu tu sbbnye aku yg kiut ini cume memakai selipar sandal yg membulehkan aku mmbuat terjunan ke mane mane saje sungai sungai dan kolam kolam yg berdekatan. Untuk menampakkan lebey elegan dan korporat aku mengambil langkah inisiatif seperti memakai stokin itam yg amat smat tuk kelihatan. Selain itu, sijil sijil yg dibawa cume sekerat cume dan tak diletak secara tak berapa nk 'proper' nyer ke dalam fail fail sijil yg berdekatan.

Pabila dan ketikanya aku melangkah masuk ke tempat area interbiu itu, lalu aku dapati bahwa hanye aku seorang sahaja yg melenggang seperti itu, sedangkan yg lain nye penuh gaya kekorpratannye yg tersendiri seperti memakai baju kemeja yg di iron kemas, mekap tebal berselang seli ngan lipstik yg kemerah merahan, memakai baju kot yg dikemasi butang emasnye ngan kasut nan berkilatnye blink blink mata aku melilau, lalu  tetiba aku berasa ingin melajukan tapak sandal aku demi menyelamatkan diri keluar dari situ.

fuhhh~ ni kasut cinderella ke ape ni~

Sebab sebab aku meredhokan diri tuk berlenggang ke situ tanpa sebarang 'preparation' yg cemerlang gemilang dn terbilang, adalah disibabkan lambakan keje yg perlu dipersiapkan menjelang nye hari kelmarin yg tak berape nk indah di mana hari yg penuh ke'hectic' kan nyer menjelma. Aku terpaksa menghantar assignment2x di pagi hari nan indah setelah sudah semnggu aku bercuti raye korban yg penuh erti pasrah dn pengorbanannye. Pada waktu petangnye aku pula di kehendaki tuk menyalurkan kekuatan dan keintegritian aku tuk membuat 'presentation' bagi menyelamatkan aku dari ter 'fail' kan paper tersebut. Dan sepatutnye ikut jadual aku kelmarin, aku terpaksa menjalani aktiviti  ke'screening interbiu' terbabit namun didapati hanya 'consultation' yg dijalankan.

Disebabkan ke'CANCEL'lan melanda, lalu aku telah mengikikkan diri sensorang diri demi megenangkan peristiwa tersebut. Awawawawawa~ Hooreey~

Sekian dulu tuk jiwa tenang tuk kali ini. Da~ Terima kasih kerana membaca~

Monday, 7 November 2011

JEANS~

Pehal plak tonah tetiba cakap pasal JEANS nih yer~ Saje nak berkongsi info~

Aikk seluar jeans berjalan ke ape nih~

Untuk pengetahuan pembaca, keupayaan tuk seseorang itu LEMAS adalah tinggi pabila mengenakan jeans samaada baju mahupown seluar, ini kerana pabila terjadinya situasi lemas, jeans itu akan menyerap lebih banyak air dan akan menjadi bertambah berat sehingga mampu untuk menarik anda terus ke dalam air.

Berat kasut juga menjadi faktor anda disedut terus ke dalam air. Jadi peringatan jika terjadinya bot karam di lautan dan anda terpaksa untuk terjun ke dalam laut, pastikan anda membuka kasut anda dan jikalau anda memakai jeans; seluar mahupown baju, langkah terbaek adalah untuk anda tanggalkannya bagi memastikan anda selamat terapung ke permukaan air.

Sebenarnye ni adalah pesanan sorang pakcik ni tuk aku, sebab dulu pakcik ni pernah bekerja di pelantar minyak dan beliau juga merupakan seorang bomba terlatih, jadi da terbiasa ngan situasi lemas camni. Pakcik tu tegur aku pown sebab die nampak aku pakai seluar jeans da~

Sekian~

Sepi vs Rindu~

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA YER SUME~

Iskh iskh tonah nih bley plak die tetiba baru bley nak ucap hari raya, tahula baru hari raya kedua, esok raye ketiga je lalalalala~ Mood riang ria aidilfitri ke ape ni, eh bukan aidiladha ke~

Semalam setelah sehari suntuk mengerjakan lembu lembu nan ada dan tersedia tuk dibuat hidangan, akhirnye baru hari ni la aku dapat melangkahkan kaki tuk pegi jenjalan lalalalala~


Peace no war~ yeyeh i luv 'korban' day kata lembu wak kordi edisi beliau dan keluarga beliau~
Tonah nih kata mood riang ria aidiladha tetiba die bley wat tajuk SEPI VS RINDU nih. Pe citer nih tonah~ Ce citer ce citer~

Ye la ngah ngah mood beraye ni tetiba plak teringat orang yang telah pergi dan tiada. Ntahla tetiba teringat sangat kat arwah bapak aku yang amat aku sayangi ni sorang. Sorang je ea takde dua n takde tiga~ Rindu gak kat atuk n nenek aku~

Dipendekkan citer, tahun 2007, aku gelarkannye sebagai 'tahun kematian'. Kenapa plak si tonah tetiba bagi nama kat tahun ni. Sesuka ati dan perasaan die je ea.

Bukan ke setiap bulan da ade name name islam ke~ Kenapa plak aku gelarkan tahun ni sedemikian rupa, sebab nye: .........jeng jeng jeng.....sebab adenye kematian yg berlaku lam keluarga aku secara berturut turut dr awal tahun sampai la ke ujung tahun (psss: mungkin sebab tu aku mimpi sume gigi depan aku patah mmmm~)

Kisahnye dimulai ngan pemergian atuk aku yang amat aku sayang giler la, die selalu panjat pokok kelapa sebab nak bagi cucu cucu die minum air kelapa yang fresh.  Kenkadang die sanggup pegi cari tebu tuk cucu cucu die makan.Besssss~ Masa hari die pegi tu, die bukak sume tingkap kat umah die, pastu mak sedara aku ade tanye la kenapa bukak sume, die kata ramai orang nak datang umah. Mmmmm~

Tak lama lepas tu, Ayah Mat aku pulak yang pergi, merangkap bapak sedara yang kedua belah bapak aku. Anak sulung belah bapak aku da lama meninggal da, kirenye anak kedua tok aku plak yang pergi. Masa die pegi tu aku masih dapat teringat rintihan kesayuan die selepas kehilangan datuk aku yang sebelom atuk aku takde. Rasa cam baru semalam je mende ni berlaku. Mmmmm~

Lepas tu tiba la giliran bapak aku la plak, ni time org sambut raye da, die pegi~ Masa die pegi tu aku terkejut jugakla sebab die nmpak sihat je lam mggu tu tak sgka la plak die tinggalkan kami lam tido. Mmmmm~(psss: mungkin sebab tu la setiap kali raye aku jadik emo, cettt bajet emo je die ni, saba je la sesape yg jadik roomate aku)
Beskan orang yang masih ade bapak. Ye la tak perlu risau akan wali bila nak kawen, bile takde wit bley calling calling mintak duit. N bila lam kesusahan mesti repot kat bapak kan. Tetiba kuar statement 'HARGAILA BAPAK ANDA WALAUPOWN DIORANG NI GARANG'
Tapi mende ni rezeki orang masing masing, ade yg dapat bapak yg caring dn ade gak yg dpt sebaliknye n ade yg takde langsung.

Lepas tu aku pendekkan citer la ea, kemudian lepas tu nenek aku pulak yang pegi mengadap Illahi setelah sekian lama menderita lumpuh seluruh badan. Selalu teingat time aku kecik kecik dulu suke ngat dok atas riba nenek aku nh.

Lepas kehilangan orang orang yang penting lam idop aku ni, aku rasa idop aku sunyi giler, mana tak nye sepanjang aku idop aku asyik dok berkelahi je ngan bapak aku nih. Die kata A aku plak kata B, n lepas die pegi aku da tak dengar da suara bising bising bapak aku marah aku da. RINDUUUnyer~ Nak je cakap sekarang nih suh die marah marah aku, aku da tk kisah da, sbb aku cume nak dengar suara die je, bley tak mmmmm~ Sabar ye tonah, orang yang pegi takkan kembali.

Sayang bapak aku sayang sume owang tau~ Ni sepi ke rindu nih. Musykil aku kat sini.

Di kesempatan hari ni, dapatla aku menjengah ke kampung halaman aku yehaaa. Semalam tak dapat balik sebab kena uruskan korban bagi bahagian mak aku. N dijadikan citer tetiba je aku ngan family aku tersengih depan pintu mak sedara aku da, terkesima beliau dan keluarga beliau, hehe~ Baru 2 hari lepas aku dapt tahu yang mak sedara aku yg sorang ni keguguran, sebab tak sempat lawat die kat hspital hr tu sbb aku kan dok studi, studi sangat la kan. Nampak gak la mak sedara aku tu rase kehilangan. Mmmmm~

Alang alang dok kat situ, aku amikla kesempatan pegi ke kubur bapak aku kat belakang masjid kat situ. Bila sampai je kat situ, hati sebenarnye da jadik sebak, tapi tahan kan je sebab hanya tuhan yang tahu, hahahaha~
Kubur bapak aku dok dekat dekat ngan kubur atuk n nenek aku, jadi senang la ziarah je serentak. Tak sangka skang da nak masuk penghujung 2011 da. Da tua da rupenye aku ni. Yehaaa~


Sekian~

Running Man Addicted

Running Man Addicted