Thursday, 13 October 2011

Tersepit~

Tadi masa aku dok melilau lilau di google google berdekatan demi mencari secubit info tuk aku siapkan assignment aku, tetiba aku pown bermonolog,"Mak aih ade sesape tak yang nak amik upah wat assignmnet tuk aku".

Dan tetiba aku teringat,"Weh blog aku la (merujuk kepada blog aku ni la MONOLOG CIK TONAH)". Terkial kial aku membuka blog aku yang satu ni. Ni sebab Berukband aku ni punye pasal la ni, tu la sape suruh tak bayar bil, padan muka takley bukak blog.

Untuk pengetahuan korang semua, aku masih tinggal di rumah sewa aku ni. Lelama aku pikir, takdir aku mungkin di sini dan Allah Mengetahui Ape Yang Terbaek tuk aku.

Walaupown terdapat masalah aku tuk menetap kat sini pada permulaannye, imbas kembali pabila aku gaduh ngan tuan umah sewa aku ni, dan aku terus terusan diuji akibat permohonan di reject bulat bulat, sentiasa mendapat gangguan dari penghuni alam ghaib di rumah ini dan bla bla bla tapi realitinya aku masih menetap di sini.

Aku berasa sangat gembira 2 3 minggu ni sepeninggalan aku meninggalkan alam blog ni buat seketika, gembira sebab aku mula dapat merasakan kasih sayang dari rakan rakan seperjuangan aku ni. Mula mula aku ingat mereka da tak syg aku da, ye la diorang wat tak tau je~Member member aku ni sebenarnye 'caring' kat aku, disebabkan diorang nmpak aku stress  hr tu, akhirnye diorg bwkla ak ke sana dan ke sini. Sume tempat yg merelease kan tnsion aku dan diorg redah sbb aku kata aku nak hilangkan tension aku ni, dari saloon hinggalah bermaen games PS2. Sebenarnye aku terharu jugak la. Sayang jugak korang akt aku yer. Time kasih sesangat T_T

Tapi Allah menguji kami pula, kedua dua member aku yang amat aku sayangi mula berselisih faham. Sume gara gara akibat kena marah ngan lecturer.

Aku amat sayang kan mereka berdua, jadi teramatla sukar bagi aku tuk menyokong kedua dua pihak.

Tersepit aku kat sini do~

Hahaha kena sepit ngan ketam~

Hmmm macam mana aku nak wat ni ea~

Takkan nak melopong tengok diorang gaduh. Spesis ape la aku ni kalau aku biar mende ni berlaku. Perlu ke aku mengikat mereka berdua di kerusi kerusi letrik berdekatan supaya mereka dapat suarakan ape saje yg tak puas ati~

Perlu ke aku ugut diorang ngan mengunci diorang di bilik bilik kebal yang berdekatan. Bagi kat ikan paus kang~Hmmm~

Kla dulu ea, aku kena wat assignment ni~

Sekian.

7 comments:

Zul Fattah said...

mak aii.. ada mahkluk lain ke kacau ko? kompem seram r.

sleeping_maniac90 said...

haish pyh gak kalo cm nih..
kalo ak, konpem x tau nk wt pe huk3...

budakijaupendek said...

haha idea ikat kt kerusi elektrik tu mcm fun je.
baguslah tonah dh ok semula ^^

eita said...

bincang lah elok2....
insya allah...

tonaH iS herE said...

zul: haah~ agakla~ bende tu suke melambai lambai tangan kat aku time aku basuh baju~

sleeping: redho je la~hukhuk~

budakijau: hehe~ sbnrnye cepuk dahi diorg lagi seng~

eita: cam tkde harapn je diorg ni kak eita~

aleen aiden said...

aku jugak pnah tersepit d tengah2 gara2 haousemate sesame housmate bersalah faham.dgn aku2 skali kne.hahah.haishhh

tonaH iS herE said...

aleen: hahaha sabar je la kite ni aleen ek~ huhu~ lam ati tuhan je la yg tahu~

Running Man Addicted

Running Man Addicted