Monday, 17 October 2011

Sudah jatuh di timpa tangga~

HAUHAU~ Malang datang bertalu talu~ Rase tetibe je nak menukarkan diri jadik ikan paus~ Terbaekk~
Macam bes je~ HUAHUA...

Ni sape la ea yg berani mancing aku ni ea~ cis~
Kenkadang aku selalu bermonolog kenapa la hidup aku ni selalu diuji, (psss: Tuhan sayang aku la tu, korang jangan jeles ea~) Hohoho~ Hidup ni mesti ceria beb yeyy T_T

"Sudah jatuh di timpa tangga"

Satu lagi ujian Tuhan yang die kurniakan tuk aku, kali ini ujian kesakitan. Haisy musykil aku~ jeng jeng jeng~

Di suatu pagi nan indah, ni kisah hari Jumaat lepas la tak silap aku 14hb, muka da senyum senyum da pagi ni sebab assignment tggu masa jer nak anta, jadik aku cam biasa la kena mandi nak pegi kelas, dan akhirnye bukk~ golek golek~ berguling guling aku jatuh bilik air. HUAHUA aku memekik~

Bergegar tulang empat kerat aku setelah tulang belakang aku di sambut oleh dek sink nan statik~ Adehh, kelu aku di waktu dan ketika itu. Hemoh hemoh~

Yeyy~ hemoh hemoh~

Setelah diri ini masih lagi terkesima dan semput, lalu aku gagahkan diri pegi baring atas katil. Masa aku nak baring tu, aku bley rasakan tulang 4 kerat tu sedang di kerat kerat, cett~ Sakit woo~ Grrr...

Masa tu aku steady je tak nangis, relax la jatuh je pown. Aku cume berkeluh kesah je la sbb nak tahan sakit nan mengenyit, bukan maen kenyit kenyit mata ea~

Tetiba member seangkatan housemate housemate aku pown menjelma tiba, bukak mata je nmpak je diorang (psss, adehh bila masa plak diorang kat sini ney~). Mereka di ketuai oleh Maz yang merangkap ketua kumpulan. HOHOHO, mati aku kalau die terjumpe blog aku nih, huahua~

Tiba tiba Maz mengeluarkan kata kata nan mengerdipkan jiwa dan rohani aku seketika, sebenarnye die cume tanye aku sakit ke tak je pown. Masa tu aku ngan tak tersengaja menitis kan air mata keegoan aku yg tak penah penah terjadi lam sejarah nusantara nih, cett camne aku bley aku terpedaya nih, HUAHUA~

Terharu sebenarnye, kalau mak aku lambat agi la nak tanya, cett nasib baek la ank mak ni kiut miut ea~ Mak aku kan ego sama la ngan perangai aku yg ntah pape ntah ni. Sayang mak, da lama tak jumpe, huhuhu, nanti raya Haji ni tonah balik ea~ Insyallah kalau dipanjang umur.

Dulu bila aku nangis muka aku camni la, sabar je la mak abah aku jaga aku~
Sayang kamo berdua~
Kesan dari jatuhan terjunan aku yang di sambut bunyi bak kompang yang di palu yang tergiang giang di hulu telinga ku, aku akhirnye demam jua~ HUAHUA~ Tak tahu la demam aku ni paras kronik ke tak, tapi dari pagi tadi sampaila waktu petang nan indah ni yang diiringi bunyi guruh dan halilintar yang bertalu yang bley mengejutkan sesape saje yang terlena tidonye, aku 'stuck' lam library sambil menaip entri ni tuk korang, aku asyik dok bersin je~ Jenuh aku memujuk diri agar tak bersin.

Bile aku buley balik ni weh~ HAUHAU~

Tetiba aku nyanyi, Hujan yang turun bagaikan air mata...lalala....

Sebenarnye ada satu mende lagi jadik kat aku hari ni, aku baru je dapat tahu yang jadual Test aku 'clash', buley plak dua paper pada hari n waktu yang sama. Parah aku. Dalam keadaan aku yang masih cuba tuk mengagahkan diri, aku pergi la berjumpa lecturer yang disayangi, ye la mintak tolong wat Test die pada waktu laen. Tapi 'result' nye fail. Pujukan aku tak di layan sama sekali.

Susah jugak jadik student ni ek~ Tapi yang tak buley aku untuk aku menerima, tetiba die kata,"Oh awak ye yang tak datang kelas saya hari tu sebab jatuh bilik air ea, saya ingatkan awak kena teruk sangat sampai tak bley nk datang kelas saya", pastu die gelak gelak sinis kat aku.

Aku senyap je la, ye la lecturer kena la respect. Die tak tahu ke yang aku terbaring kaku je kat katil lepas aku jatuh tuh, langsung tak bley nak bangun. Satu pagi kot aku dok terbaring. Bagi aku sampai ati gakla die 'sound' aku camtu, da la di depan org kot (psss: da aku tak bagitahu camana die nak tahu, NGOKNGEKS)

Nasihat tuk tonah: Ignore je la tonah, die kan lecturer, ada POWER~ Tetiba teringat iklan SUPER POWER kat tibi, HUAHUA~

Eh apsal plak ade superman ni kat sini ney~

Oh tuhan bila aku nak rasa bahagia ni, aku ingat bila aku gelak kuat kuat aku buley wat aku rasa bahagia, kenapa perasaan tak berape bahagia gak ni.  Takpe lepas ni aku try tulis entri yg bahagia k~ Caiyok2x~

Hujan da berhenti da ni, aku balik dulu la ea~ Da~

Sekian~

1 comments:

sleeping_maniac90 said...

tuhan syg ko tuh...
sbr tau..
lecturer ko tuh super sengal dowh..

Running Man Addicted

Running Man Addicted