Monday, 3 October 2011

kolej = GAGAL


Terpempan rasenye pabila pihak kolej telah menolak rayuan aku mentah mentah, walaupun surat aku tu da pown di sokong oleh Timbalan Dekan Fakulti aku sendiri. Tu siap Timbalan Dekan tu sendiri yang mesej pengetua die, tapi rayuan aku masih ditolak.

Alasan nya: da penuh. Masalah nya feedback dari member member aku yang stay kat situ, ada je bilik bilik yang masih kosong.

Jadi aku berfikiran positif je la yang bilik kosong tu nanti ade orang laen yang akan masuk, cume lambat je la. Time tu aku pikir, kenapa la aku plak yang tak dapat, cettt~ Aku mintak lambat kot~

Dengan perasaan 'clueless' tak terhingga, akhirnya kaki aku ngan sendiri nya telah tak sengaja menjejakkan kaki ke Unit Kemudahan Kolej, Hal Ehwal Pelajar. Ngan muka yang da nak sure nak menangis nyer, staf kat situ plak kata yang peluang aku sememangnye tipis sebab sume kolej da penuh.

Staf tu kata la kat aku, sume kolej kolej sepatutnya bagi diorang info bagi setiap kekosongan kolej yang masih ada, tapi ade kolej yang langsung tak berbuat demikian, jadi unit ni telah meng'assumekan bahawa sume kolej da takde kekosongan.

Logik ke tak?

Aku rasa cam tak logik jer. Ngan muka yang dah sebek, lalu aku pown ke kelas ngan kekecewaan yang menggunung tinggi cam gunung kinabalu da~

Di dalam kelas, tetiba baru aku dapat tahu yang group aku sepatutnye buat satu assignment ni memang terbaek punye, yang aku kecewanye aku langsung tak tau pape pasal assignment tu. Sebab: aku tak datang kelas tuk minggu lepas sebab nak jumpa Timbalan Dekan berkenaan hal kolej aku tu. 

Dan kawan se'group' aku, takde sowang yang teringin nak mention kat aku.

Masa tu, aku tak tahu la nak marah ke nak menangis ke ape ke, aku rase cume nak lari je dari situ. 

Kuda ku lari gagah berani la la la...

"Mana lelaki encem nih"

Soklan lam ati:
  • Perlu ke aku rase kecewa, JAWAPAN: alih alih aku dapat tahu gak kan~
  • Perlu ke aku bersabar, JAWAPAN: sudah semestinya.
  • Tapi kuatkah aku tuk berhadapan ngn mende ni sume, JAWAPAN: ade owang laen yang lebey susah la tonah.
  • Bila aku nak kawen ni, JAWAPAN; tett, eh kenapa tetiba ade soklan ni nih~ grrr~

Terima kasihla sebab membaca, sebab kebanyakan entri aku akhir akhir ni sume sedey sedey je kan. 

Sekian.

7 comments:

budakijaupendek said...

huhu
frustnya..
takpelah, takde rezeki la tu tonah. huhu

eita said...

alahai dik.....dalam sedih2 ni macamana plok terkeluar citer pasal kawen ni...he3..
kalau ye pun sedih takan terus nak kawen.....
jangan sedih2,....mesti ada hikmah di sebalik semua yang berlaku...samada hari ni...esok..hari2 yang akan datang.....sapa tahu kan.....
cantik muka baby tu....

sleeping_maniac90 said...

sbr la weyh.. bnyk benor dugaan hdup ko nih..

Arpiiz said...

rilek2 dulu, nanti tension sangat susah pulak..^^

aleen aiden said...

huu,kau jangan sedey k.anggap jelah rezeki kau bukan kat ctu.ade tempat yg lebih baik menanti. :)

Zul Fattah said...

sabar je la .. aku kena lagi teruk kot..
kawan aku punye assingment.. dia group lain.. (2 org satu group) ..
dia tak siap.. tut..tut.. dia kata segroup dgan aku...
tak pasal2, aku dgan dia kena denda skali.. menyanyi dpan klas.. tak ke gile..?

tonaH iS herE said...

budakijau: teramatla frust~huhu~

kak eita:haah kiutkan baby tu~

sleepingmaniac: dugaan tu la sleeping membawa kita agar lebey matang~

arpiiz: tak tnsion da~ hehe~

aleen: sedey jgkla sebenarnye~

zul: hahaha~ menyanyi dpan kelas, okla lg la tu, aku kena diri atas meja do~ u kot bukan kat sek~

sakit jiwa punye lecturer

Running Man Addicted

Running Man Addicted