Friday, 21 October 2011

Cinta terakhir~

Tetiba teringat kat citer ni: ILUSI lakonan Diana Rafar n Ashraf Muslim.

Ala citer kat tv3 yang dulu dulu tu~


Teringat kat lagu Aiman yang aku selalu nyanyi nyayi time tengok citer nih HUAHUA~ Korang pown same kan suka nyanyi nyanyi~

Jom kita layan sesame lagu nih Self karaoke la ea~ HOHOHO~




Lirik Cinta Terakhir - Aiman

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Korus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang korus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Ulang korus

Lagu/Lirik: Hafiz Hamidun
Artis: Aiman





Tuesday, 18 October 2011

Kenapa~


Kenapa saya suka rumah saya?

Sebab rumah saya best.



Cantek tak umah aku~ HohOhO~



Rindu sangat sama rumah aku (gaya nera af cakap)~

Homesick ke ape ni~ HUAHUA~


Mak nak balik~

 

Monday, 17 October 2011

Sudah jatuh di timpa tangga~

HAUHAU~ Malang datang bertalu talu~ Rase tetibe je nak menukarkan diri jadik ikan paus~ Terbaekk~
Macam bes je~ HUAHUA...

Ni sape la ea yg berani mancing aku ni ea~ cis~
Kenkadang aku selalu bermonolog kenapa la hidup aku ni selalu diuji, (psss: Tuhan sayang aku la tu, korang jangan jeles ea~) Hohoho~ Hidup ni mesti ceria beb yeyy T_T

"Sudah jatuh di timpa tangga"

Satu lagi ujian Tuhan yang die kurniakan tuk aku, kali ini ujian kesakitan. Haisy musykil aku~ jeng jeng jeng~

Di suatu pagi nan indah, ni kisah hari Jumaat lepas la tak silap aku 14hb, muka da senyum senyum da pagi ni sebab assignment tggu masa jer nak anta, jadik aku cam biasa la kena mandi nak pegi kelas, dan akhirnye bukk~ golek golek~ berguling guling aku jatuh bilik air. HUAHUA aku memekik~

Bergegar tulang empat kerat aku setelah tulang belakang aku di sambut oleh dek sink nan statik~ Adehh, kelu aku di waktu dan ketika itu. Hemoh hemoh~

Yeyy~ hemoh hemoh~

Setelah diri ini masih lagi terkesima dan semput, lalu aku gagahkan diri pegi baring atas katil. Masa aku nak baring tu, aku bley rasakan tulang 4 kerat tu sedang di kerat kerat, cett~ Sakit woo~ Grrr...

Masa tu aku steady je tak nangis, relax la jatuh je pown. Aku cume berkeluh kesah je la sbb nak tahan sakit nan mengenyit, bukan maen kenyit kenyit mata ea~

Tetiba member seangkatan housemate housemate aku pown menjelma tiba, bukak mata je nmpak je diorang (psss, adehh bila masa plak diorang kat sini ney~). Mereka di ketuai oleh Maz yang merangkap ketua kumpulan. HOHOHO, mati aku kalau die terjumpe blog aku nih, huahua~

Tiba tiba Maz mengeluarkan kata kata nan mengerdipkan jiwa dan rohani aku seketika, sebenarnye die cume tanye aku sakit ke tak je pown. Masa tu aku ngan tak tersengaja menitis kan air mata keegoan aku yg tak penah penah terjadi lam sejarah nusantara nih, cett camne aku bley aku terpedaya nih, HUAHUA~

Terharu sebenarnye, kalau mak aku lambat agi la nak tanya, cett nasib baek la ank mak ni kiut miut ea~ Mak aku kan ego sama la ngan perangai aku yg ntah pape ntah ni. Sayang mak, da lama tak jumpe, huhuhu, nanti raya Haji ni tonah balik ea~ Insyallah kalau dipanjang umur.

Dulu bila aku nangis muka aku camni la, sabar je la mak abah aku jaga aku~
Sayang kamo berdua~
Kesan dari jatuhan terjunan aku yang di sambut bunyi bak kompang yang di palu yang tergiang giang di hulu telinga ku, aku akhirnye demam jua~ HUAHUA~ Tak tahu la demam aku ni paras kronik ke tak, tapi dari pagi tadi sampaila waktu petang nan indah ni yang diiringi bunyi guruh dan halilintar yang bertalu yang bley mengejutkan sesape saje yang terlena tidonye, aku 'stuck' lam library sambil menaip entri ni tuk korang, aku asyik dok bersin je~ Jenuh aku memujuk diri agar tak bersin.

Bile aku buley balik ni weh~ HAUHAU~

Tetiba aku nyanyi, Hujan yang turun bagaikan air mata...lalala....

Sebenarnye ada satu mende lagi jadik kat aku hari ni, aku baru je dapat tahu yang jadual Test aku 'clash', buley plak dua paper pada hari n waktu yang sama. Parah aku. Dalam keadaan aku yang masih cuba tuk mengagahkan diri, aku pergi la berjumpa lecturer yang disayangi, ye la mintak tolong wat Test die pada waktu laen. Tapi 'result' nye fail. Pujukan aku tak di layan sama sekali.

Susah jugak jadik student ni ek~ Tapi yang tak buley aku untuk aku menerima, tetiba die kata,"Oh awak ye yang tak datang kelas saya hari tu sebab jatuh bilik air ea, saya ingatkan awak kena teruk sangat sampai tak bley nk datang kelas saya", pastu die gelak gelak sinis kat aku.

Aku senyap je la, ye la lecturer kena la respect. Die tak tahu ke yang aku terbaring kaku je kat katil lepas aku jatuh tuh, langsung tak bley nak bangun. Satu pagi kot aku dok terbaring. Bagi aku sampai ati gakla die 'sound' aku camtu, da la di depan org kot (psss: da aku tak bagitahu camana die nak tahu, NGOKNGEKS)

Nasihat tuk tonah: Ignore je la tonah, die kan lecturer, ada POWER~ Tetiba teringat iklan SUPER POWER kat tibi, HUAHUA~

Eh apsal plak ade superman ni kat sini ney~

Oh tuhan bila aku nak rasa bahagia ni, aku ingat bila aku gelak kuat kuat aku buley wat aku rasa bahagia, kenapa perasaan tak berape bahagia gak ni.  Takpe lepas ni aku try tulis entri yg bahagia k~ Caiyok2x~

Hujan da berhenti da ni, aku balik dulu la ea~ Da~

Sekian~

Thursday, 13 October 2011

Tersepit~

Tadi masa aku dok melilau lilau di google google berdekatan demi mencari secubit info tuk aku siapkan assignment aku, tetiba aku pown bermonolog,"Mak aih ade sesape tak yang nak amik upah wat assignmnet tuk aku".

Dan tetiba aku teringat,"Weh blog aku la (merujuk kepada blog aku ni la MONOLOG CIK TONAH)". Terkial kial aku membuka blog aku yang satu ni. Ni sebab Berukband aku ni punye pasal la ni, tu la sape suruh tak bayar bil, padan muka takley bukak blog.

Untuk pengetahuan korang semua, aku masih tinggal di rumah sewa aku ni. Lelama aku pikir, takdir aku mungkin di sini dan Allah Mengetahui Ape Yang Terbaek tuk aku.

Walaupown terdapat masalah aku tuk menetap kat sini pada permulaannye, imbas kembali pabila aku gaduh ngan tuan umah sewa aku ni, dan aku terus terusan diuji akibat permohonan di reject bulat bulat, sentiasa mendapat gangguan dari penghuni alam ghaib di rumah ini dan bla bla bla tapi realitinya aku masih menetap di sini.

Aku berasa sangat gembira 2 3 minggu ni sepeninggalan aku meninggalkan alam blog ni buat seketika, gembira sebab aku mula dapat merasakan kasih sayang dari rakan rakan seperjuangan aku ni. Mula mula aku ingat mereka da tak syg aku da, ye la diorang wat tak tau je~Member member aku ni sebenarnye 'caring' kat aku, disebabkan diorang nmpak aku stress  hr tu, akhirnye diorg bwkla ak ke sana dan ke sini. Sume tempat yg merelease kan tnsion aku dan diorg redah sbb aku kata aku nak hilangkan tension aku ni, dari saloon hinggalah bermaen games PS2. Sebenarnye aku terharu jugak la. Sayang jugak korang akt aku yer. Time kasih sesangat T_T

Tapi Allah menguji kami pula, kedua dua member aku yang amat aku sayangi mula berselisih faham. Sume gara gara akibat kena marah ngan lecturer.

Aku amat sayang kan mereka berdua, jadi teramatla sukar bagi aku tuk menyokong kedua dua pihak.

Tersepit aku kat sini do~

Hahaha kena sepit ngan ketam~

Hmmm macam mana aku nak wat ni ea~

Takkan nak melopong tengok diorang gaduh. Spesis ape la aku ni kalau aku biar mende ni berlaku. Perlu ke aku mengikat mereka berdua di kerusi kerusi letrik berdekatan supaya mereka dapat suarakan ape saje yg tak puas ati~

Perlu ke aku ugut diorang ngan mengunci diorang di bilik bilik kebal yang berdekatan. Bagi kat ikan paus kang~Hmmm~

Kla dulu ea, aku kena wat assignment ni~

Sekian.

Monday, 3 October 2011

kolej = GAGAL


Terpempan rasenye pabila pihak kolej telah menolak rayuan aku mentah mentah, walaupun surat aku tu da pown di sokong oleh Timbalan Dekan Fakulti aku sendiri. Tu siap Timbalan Dekan tu sendiri yang mesej pengetua die, tapi rayuan aku masih ditolak.

Alasan nya: da penuh. Masalah nya feedback dari member member aku yang stay kat situ, ada je bilik bilik yang masih kosong.

Jadi aku berfikiran positif je la yang bilik kosong tu nanti ade orang laen yang akan masuk, cume lambat je la. Time tu aku pikir, kenapa la aku plak yang tak dapat, cettt~ Aku mintak lambat kot~

Dengan perasaan 'clueless' tak terhingga, akhirnya kaki aku ngan sendiri nya telah tak sengaja menjejakkan kaki ke Unit Kemudahan Kolej, Hal Ehwal Pelajar. Ngan muka yang da nak sure nak menangis nyer, staf kat situ plak kata yang peluang aku sememangnye tipis sebab sume kolej da penuh.

Staf tu kata la kat aku, sume kolej kolej sepatutnya bagi diorang info bagi setiap kekosongan kolej yang masih ada, tapi ade kolej yang langsung tak berbuat demikian, jadi unit ni telah meng'assumekan bahawa sume kolej da takde kekosongan.

Logik ke tak?

Aku rasa cam tak logik jer. Ngan muka yang dah sebek, lalu aku pown ke kelas ngan kekecewaan yang menggunung tinggi cam gunung kinabalu da~

Di dalam kelas, tetiba baru aku dapat tahu yang group aku sepatutnye buat satu assignment ni memang terbaek punye, yang aku kecewanye aku langsung tak tau pape pasal assignment tu. Sebab: aku tak datang kelas tuk minggu lepas sebab nak jumpa Timbalan Dekan berkenaan hal kolej aku tu. 

Dan kawan se'group' aku, takde sowang yang teringin nak mention kat aku.

Masa tu, aku tak tahu la nak marah ke nak menangis ke ape ke, aku rase cume nak lari je dari situ. 

Kuda ku lari gagah berani la la la...

"Mana lelaki encem nih"

Soklan lam ati:
  • Perlu ke aku rase kecewa, JAWAPAN: alih alih aku dapat tahu gak kan~
  • Perlu ke aku bersabar, JAWAPAN: sudah semestinya.
  • Tapi kuatkah aku tuk berhadapan ngn mende ni sume, JAWAPAN: ade owang laen yang lebey susah la tonah.
  • Bila aku nak kawen ni, JAWAPAN; tett, eh kenapa tetiba ade soklan ni nih~ grrr~

Terima kasihla sebab membaca, sebab kebanyakan entri aku akhir akhir ni sume sedey sedey je kan. 

Sekian.

Running Man Addicted

Running Man Addicted