Thursday, 8 September 2011

Maen ketuk ketuk ea~

Currently watching 'Santau' on tv3.

Wat suspen je die yer~

Sesambil layan citer ni, aku buat la 'blog walking' sambil mengomel ntah ke ape ape ntah~ 

Dok tengok citer seram ni tetiba teringat plak kisah aku time aku kecik kecik dulu~

Time tu waktu maghrib la, masa tu sepupu aku datangla bertandang ke umah aku ni, dan tak sure la plak adik aku pegi mane masa tu. Mungkin ade kat kat situ gak rasenye~

Masa tu aku ngan sepupu aku tu je dok bertepok tampar lam bilik. Biasala kalau da jumpe geng memang riuh rendah bilik aku time tuh walaupown masa tu yang maennye due orang je kot. Alah budak budak~

Ni tepuk tangan da~

Time aku ngan sepupu aku dok gelak gelak (psss: ntah mende ape yang lawak sangat la masa tu aku pown tak tau la~), tetiba ade tangan mengetuk tingkap bilik aku tu dengan kuatnye. Tersedak la kami sebab terlalu terkejut.

Aku ni kalau da terkejut camtu, automatik tangan aku bergerak sendiri, ley plak aku tolak tingkap bilik aku tu dengan spontannye~

Lepas ditolak tingkap tu, takde da tangan yang mengetuk tu. 

Ape yang kami nampak masa tu, yang pasti orang yang ketuk tu pakai baju putih lengan panjang~ Masa tu aku nampak tangan je yang mengetuk tapi badannye sure tak nampak~

Aku bermonolog,"Sape plak la yang nak maen ketuk ketuk time maghrib camni ni."

Tetiba aku memberanikan diri, aku pown katala kat sepupu aku,"Ni mesti ade orang punye keje ni."

Disebabkan bilik aku paling dekat ngan dapur, jadik aku ingat orang yang mengacau aku tu tentu dok kat dapur.

Aku terus je berlari kat dapur, aku tengok abang ngah aku tengah masak rupenye. Aku kata la kat abang aku tu,"Ooo, kacau kami ea."

Masa tu abang ngah aku memang pakai baju putih siap ade corak corak agi, tapi lengan pendek la. Eh tak mungkin sebab yang kacau kami tadi tu pakai lengan baju panjang. Abang aku wat muke tension,"Eh tak nampak ke owang tengah masak ni".

Aduhh kena marah la plak~

Habis tu siapa, aku yang masih tak berpuas ati lalu mencari cari siapa agi di kalangan keluarga aku yang memakai baju putih dan yang berlengan panjang ni.

Abih orang lam rumah tu aku cek, dan resultnye; TAKDE~

Ni mesti keje hantu kak limah nih~ iskh iskh~

Kesannye malam tu aku takut giler nak tido, dan lam kul 3 pagi camtu aku dengar sarang burung merpati yang arwah abah aku ternak cam bergegar semacam je, cam ade owang tengah sergah burung burung merpati tuh (psss: lagipown tingkap bilik yang aku bukak tadi langsung tak aku tutup sampai ke pagi~)

Sekarang, tingkap bilik aku tu da takde da, sebab arwah abah aku da tambah bilik yang da jadik bilik abang long aku yang sekarang nih.

Sekian~

6 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

erk..seram lak tgk gmbr2 ni..

JIJI YU said...

hurm..bnyk ni kena baiki blog ni..

tonaH iS herE said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA

yang mane hantu kak limah ea~

hehe~

tonaH iS herE said...

@JIJI YU

saya akui, yang blog saye ni lah yang paling buruk yang penah encik jiji yu ter'view' setakat ni~

tapi saya teramat ingin memintak tolong ngan encik jiji yu supaya tolong jangan menyalurkan tahap maksimum keskemaan anda di sini~

tak semestinya encik jiji yu ingin terjun bangunan saya pown akan berbuat perkara yang sedemikin~ oh tidak sama sekali~

dan tolong jangan cepat melatah pabila anda tersinggah di blog saya atau blog blog laen macam saye yang tidak sesempurna seperti blog encik jiji yu~

sebab cara encik jiji yu berkata kata semacam telah lama mem'follow' blog saya ini~

jikalau saya buley hormat komen encik jiji yu, sila berbuat perkara yang sama kepada saya, hormat juga balasan komen saya ni ngan hati ngan terbuka~

sekian terima kasih~

sleeping_maniac90 said...

spekah mkhluk tuh wei??
xkn smpi skang ko xtau????
suspens ak bca citer ko nih hahahahaha..

tonaH iS herE said...

@sleeping_maniac90

makhluk Tuhan paling seksi la~

Arwah bapak aku citer, sebelum mende tu berlaku, die penah tumpangkan seorang makcik ni.

Masa tu abah aku lam perjalanan balik umah setelah berkursus kat kl~

Tapi masalahnye, makcik ni tetiba bley ilang dari kete abah aku walaupown kete abah aku tu sedang bergerak~

Rupenye makcik tu balik ikut abah aku balik umah da~

Paham paham je la sape makhluk Tuhan tu ye sleepng maniac~ hohoho~

Running Man Addicted

Running Man Addicted