Tuesday, 20 September 2011

Alahai tuan umah~

Geram alahai geram~

Kenapa la plak tuan umah sewa aku ni wat aku geram gegiler ari ni~

Tolong la bertanggungjawab seket ngan umah sewa anda.

Kami tinggal di sini bukan sekadar tuk menabur duit di depan anda~

Yeyy duit di mana mana~

Ce kekandang tu tengok citer wonderpet~ Tetiba aku nyanyi,"Ape yang penting kerjasama....lalala"

dan ming ming juga....lalala~ cet sambung agi die nyanyi~


Ade masalah ke ape ke pasal umah bawak bawak la datang menjenguk kami ni di sini~ Ce aku try je nak berbincang, sume maki hamum terpaksa aku kena telan~

Kenapa ea~ Salah aku ke mende ni jadik~ Sedey bercampur marah bercampur bengang dan bla bla bla~

Sanggup plak tuan umah kata aku macam macam, childish la ape la, tak pandai cakap la ape la, cuba jadik lebey realiti la ape la, bayar sewa umah murah la ape la~

Hello kami secara terang terangan berada di rumah anda~ Makhluk Idop KOt~ Kalau makhluk dari alam barzakh takpela~

Da kata nak 'manage'~ Manage je la, perlu ke nak marah marah aku~ Perlu ke~

Aku cume nak bagitahu masalah 'utilitilies' je pown bukannye masalah negara ke ape ke~ Cheesecake t0l~ Sedey sesangat sebab perlu mendengar herdikan tak berpradigma dari mulut anda~

Alasan: SIBOK, jadik tak sempat nak manage~ Cett cam die sowang je sebok lam dunia ni~ Takpe la aku call ambulance je la lepas ni~ Tak yah da nak calling calling diri anda~

 Bengang!Bengang!Bengang!Bengang!Bengang!!!

Rase nak campak je anda dari luar tingkap~ Ley anda terbang cam 'superman', eh supermak takbley terbang ea~
I'M SUPERMAN~

Sumpah aku cakap tahap gaya cipan sopan~Tapi tuan umah bley plak terkeluar kata kata kesat n suh aku pindah umah~

Pe citer ni tonah!!!


Aku malu tapi aku mahu....tido~zzzz~

Tak tahula nak pegi merempat kat mane la plak lepas ni~ Mungkin ade tempat tido kosong kot kat kelas lam fakulti aku tuh. Ne la tahu~ Ley maen tumpang tumpang~

Da la kampung aku jauh, sanggup diorang wat aku cam gini ea~  Belaja lagi la plak kan~

Ya Allah, selamatkanlah aku hidup di dunia dan di akhirat. Amin~

Tunaikan lah hak Allah, dan Allah akan tunaikan hak kamu~

Kata kata indah dari seorang lecturer yang budiman tapi bukan budisiswa~

Sekian~

9 comments:

budakijaupendek said...

alolor...
sabar tonah.
dia tak memahami la tu.
cuba kena dekat anak dia nnt.
faham la dia mcm mana rasanya.

aleen aiden said...

wuwuwuuu mesti makan ati kan dapat owner rumah mcm tu.pffftt.mujurla owner rumah alin ni kira bley gakla bwk bincang..hu3

eita said...

alahai....siannya kat adik akak ni....
takpe2 bawak2 bersabor ye...
diorang memang macam tu....
dulu akak pun pernah kena juga...
suh kitorang kuar...sebab umah dah ada orang beli...
pas kitorang kuar....
lalu semula kat situ tengok elok je..signboard...RUMAH UNTUK DI SEWA...
cam taik perangai kan...

sleeping_maniac90 said...

sbr la wei..
org nih cm2 rgam..
tp ak plg bnci org y tgk rupa dlu grrr...

Arpiiz said...

huish, kalau akulah, aku rosakkan sume barang dalam rumah tu baru gi keluar..haha

gurau je..^^

Umie Artoqiemie said...

pindah pindah .. apeda tuan rumah tu.. tuan rumah aku dulu lagilah, garang nak mampus.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

suarakn hak sebagai customer..!hehe..

xpn cari ja rmh lain..

tonaH iS herE said...

budakijau: tau takpe~

tak penah pikir tuk kesejahteraan makhluk di muka bumi~ ekeke~

aleen: tu la kes makan ati ni wat naye sanubari kite je nak pikir~

sabar je la~

eita: kenapa diowang mesti camni kak eita~

memang adat idop lam dunia mmg camni ea~ perasaan sadis semacam je tetiba~

sleeping: sabar je la~

idop takkan penah sunyi dari kesabaran~

umie: garang len citer, tapi masalah tetap masalah~

sampai bile tuan umah tu nak biar masalah lam umah die berlarutan~

cis tuk tuan umah~

fatin: tu ingat nak bwk je ke tribunal baru famous masuk court~

tonaH iS herE said...

arpiz: tu idea yg bernas lagi lunas tuh~

tak sabar nak pktikkan dr teori ke prktikal

Running Man Addicted

Running Man Addicted