Thursday, 18 August 2011

saya dapat MC lagi da~

Pe citer la plak hari ni yer~

Susulan drp feedback unit HR hari tu yg kata tak terima MC klinik swasta, maka hari aku 'decide' la pegi ke klinik kerajaan. Terkedek kedek la aku ngan mak aku pegi cari, almaklumla tak biasa~

Jadik dipendekkan citer, terjumpala satu klinik ni, KLINIK DESA *****, aku pandang mak, mak aku pandang aku, mak aku pown kata la, sah da ni klinik kerajaan.


ni la contoh klinik desa nyer~ tapi ni bukan klinik desa yg aku pegi tu~ 


Aku ngan mak aku pown turun la dari kete, sopannye plak aku ngan mak aku masuk kat klinik desa tu.

Bile aku masuk jer, kakak misi pown tegurla tanye aku ngan mak aku;

Kak, nak dftar anak ke, bape bulan mengandung? Aaaa, aku ngan mak aku pakat dok nganga~

Akibat malu tak terhingga kami pown berlalu pegi.

Barula aku tahu yang bahawasanye klinik desa ni tuk urus perempuan perempuan yang mengandung n beranak je~ Hahahahaha~ Aku ngan mak aku  gelak berguling guling~

Cam rusa masuk bandar je aku ni~ adoiiaii~

Takpe perjalanan masih jauh, sebelum kuar dari klinik desa tu tadi, kami sempat la tanye kakak misi katne klinik kerajaan. Die pown baik ati pown bagitahu la kami, psss: padahal lam hati die abih dok gelakkan kami yer~

Nak dijadikkan citer, pusing punye pusing sampai la kami kat bandar, maka terjumpala kami satu klinik kesihatan ni, aku tengok 2 3 kali gak la, sure ke ni klinik kerajaan.

Kami pown masuk la kat klinik ni, alhamdulillah ni memang klinik kerajaan.

Masa aku sampai tu jam telah menunjukkan pukul 12.45 tengah hari. Masa diowang rest sepatutnye pukul 1 petang.

Pe citer, tinggal 15 minit lagi masa tu tinggal sebelum pukul 1 petang. Biasala kalau klinik kerajaan 1st step kena la amik no dulu n baru daftar. No yang aku kena hari ni no nye 295.

Sampai turn aku kat kaunter pendaftaran, kakak yang wat pendaftaran tu tanyela kat aku, Dik, datang sini nak wat medical check up ke?

Aku pown katala,"Eh takla kak, saya datang sini nak jumpe doktor." Mestila kak tu meyumpah nyumpah kat aku lam ati die, ye la loya buruk jer budak ni~

Alih alih lepas bayar sehinggit kat kakak tu, aku pown dapat slip baru ngan no baru nye sekali, tercatat sekali level yang aku patut pegi tuk check akunyer sakit.

Aku pown tekan punat lif, aku ngan mak aku pown tekan la punat satu. Mak aih ingat ke dapat level yang tinggi sekali rupe rupenye level satu jer~

Dipendekkan citer, hampir sejam gak r menunggu tuk masuk lam bilik doktor tu, alih alih baru no aku kena panggil, 1340 bilik 6, ngeri sungguh bunyiknye bile die panggil.

Masuk tu aku ingat la aku sowang, rupe rupenye doktor tu panggil 2 3 patients sekaligus, almaklumla nak jimat masa, lagipown ari ni kan ari khamis, klinik kerajaan tutup pukul 3.30 petang.

Masa tu da kul 2.09 petang, memang patut pown die wat camtu, punye banyak plak la lagi owang ngah tunggu kat luar.

Camni la owang ramai dok tunggu~
For the last result, aku dapat lagi MC nyer. Seminggu plak tu doktor bagi. MC aku yang baru ni sampai 24 hb kot. 25 hb aku da resign.

Pe citer ni tonah. Adoiiaii. Makin tertekan aku dibuatnyer. Pe mende plak yang aku nak citer kat HR lepas ni.

Arrrrrghhh~ Jiwa kacau~

Sabar je la.

Sekian la dulu ea~ Aku tak ingat yang aku lom semayang pown agi~ da~



2 comments:

eita said...

macamana lah boleh bertukar klinik tu....
hehehe....

tonaH iS herE said...

Hehe~ Ni kes kekurangan ilmu punye pasal la ni kak eita~

jarang sangat amik tahu pasal klinik~

ni la padahnye~

Running Man Addicted

Running Man Addicted