Wednesday, 17 August 2011

Salam nuzul Quran~

Tik tok tik tok~ Cepatnye masa berlalu dan hari ni da masuk 17 hari da kita berpuasa~ Maksudnye hari ni da 17 Ramadhan 1432H adalah bersamaan dengan hari yang amat penting bagi umat Islam, iaitu hari di mana berlakunye peristiwa nuzul Quran.

Jadi bagi yang terasa banyak dosa macam aku ni, bagi aku sume owang tak terlepas dari melakukan kesilapan dan kesalahan, jadik same same la kite memanfaatkan hari ni dan juga hari hari yang lain lebih lebih lagi lam bulan pose ni iaitu mendekatkan diri ngan Pencipta.

"Ramadhan adalah bulan diturunkan al-Quran sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan daripada pembeza (antara yang hak dan batil". (Surah al-Baqarah, ayat 185)

Jadilah hamba yang tunduk dan patuh kepada tuhan-nya. Jangan la berjalan di muka bumi Tuhan ni dengan bermegah megah, pikirla seket siapala kite nak bermegah megah. Manfaatkan Ramadhan ini atau anda akan membazirkannye~

Jangan lupa banyakkan bace Al-Quran ye~ Kalau buleh biar sekali seumur idop habiskan satu Quran lam bahasa Melayu, ape salahnye, novel bley baca, ape sangatla nak abihkan satu tafsir Quran~


Sekian dulu~

Salam Ramadhan dan Salam Nuzul Quran~

2 comments:

alif haris said...

salam nuzul quran juga buat kamu :)

tonaH iS herE said...

salam terbaek tul alif haris~

Running Man Addicted

Running Man Addicted