Friday, 26 August 2011

Edisi rentetan peristiwa lepas demam campak~

SELAMAT TINGGAL RAMADHAN~

Amboi awalnye~ Da ucap selamat tinggal da~ Bukan la ni tajuk Motivasi Pagi tv3 tuk hari ni la~

Alih alih anak sedare aku tekan channel 611 tengok Hello Kitty~ Adoiiaii~

Memang tak dapat dinafikan banyak mende jadik sepanjang bulan pose ni~ Adoii aii~ Dugaan melimpah ruah hingga ke ladang gandum~ Aih iklan CocoCrunch la plak aku nih~

Dan 25hb Ogos 2011, aku totally resign dari keje aku~ Mood: Yeyy~ Epi~ Suke~ Segala galanye bes~

Nak perabih hari terakhir kat citu pown punye la memerlukan kesabaran yang agak tinggi~

Lepas aku sekembali nye bekerja selepas seminggu aku demam campak, de agi mende yang aku langsung tkley blah dan akhir nye terjadik~

Psss:~Aku langsung tak bagi tuk aku nyer MC dari klinik kerajaan, punye la beriya iya pegi cari~

Disebabkan aku hanye bagi MC dari klinik swasta, alkisahnye tak dapatla gaji aku tuk aku seminggu cuti sakit tuh~ Keputusan ni terpaksa aku buat, ye la takkan nak bercuti sampai 24 hb sedang kan aku resign 25 hb.

Lagi pown masa tu, aku da totally sihat da~ Jadik 21hb aku 'on' jer pegi keje.

Satu mende jadik yang betul betul kesabaran aku masa tu, da la masa tu baru kebah dari demam.

Pe citer~

Peristiwa lepas demam campak~

Ade seowang kakak senior staf ni, psss: senior 4 minggu je kot dari aku, die ni memang aku kurang rasa kesabaran seket, perangai die kalau buleh nak kata sume mende die kata tu sumenye la betul n die wat sumenye totally 'perfect' la.

Susah la ade owang camni keje bawah satu bumbung~

Pe die wat: tak tahu la pe mende sangatla die dengki sangat ngan aku, bley plak die paksa seowang customer ni deal ngan aku, muke die memang totally memaksa customer tersebut yer~

Pe agi customer tu naik berang la, sebab masa tu nampak sangat customer tu nak deal kat staf len, kalau bley taknakla ngan aku, ye la muke lepas demam campak tentu la customer tengok tu pown da naik risau~

Sebab kakak senior aku tu terover memaksa die, customer tu pown datang la kat aku, adoiiaii, customer tak abih abih membebel kat aku. Muke customer tu tersangat la merah menahan marah.

Pe customer tu kata:

Ape hak die (*merujuk kepada kakak senior aku tu la~) nak paksa aku~ Aku kan customer, ikut suke ati aku la nak deal ngan sape pown, die tu ape hal~ bla bla dan bla lagi~


terbakaq customer tu punye rambut~ ekeke~


Lepas customer tu pegi, tangan aku sure da menggigil tahan marah, tapi kakak senior aku tu selamba buat muke tak bersalah. Bley plak die bawak mulut masa tu die kata aku marah marah die sebab bagi customer tu kat aku.

Uii banyak saksi kot masa tu~ Tolongla jangan tegakkan benang yang basah~ Memang salah kamu kot~ GERAMnyer~ Sabar je la.

Lepas kejadian aku nekad nak bagitahu owang atasan aku pasal tuh, alih alih aku batalkan je niat aku tu, ye la sama sama makan gaji, lagipown aku da nak berenti, jadik aku tutup jer mulut aku dan hati aku yang terbakar nih.

Tu pown masih tak sedar sedar diri lagi, lepas tu bley plak die bawak mulut kata aku ni tak hormat owang lama kat c2 la bla bla bla....dan bla bla bla~ Uii kalau aku tak hormat, takde nye aku tak bagi kamo tumpang aku naik motor buruk aku tu pegi hantar kamo balik umah~

Da la langsung tak berterima kasih, takpe la aku ni jenis yang tak kisah sangat la kan. Minyak motor lagila die langsung tak tanye. Yang ikhlas tetiba jadik tak berape nak ikhlas~ Nak wat camne, redho je la owang camni.

Tapi yang paling aku amik kisah, sepanjang dok atas motor aku, sempat lagi dok mengata owang laen, member aku jugakla yang penah tumpangkan die blik umah die. Die kata laju la ape la bla bla bla~ Uit owang yang penah tolong kamo pown kamu bley plak kutuk die kat belakang~ Adoiiaii, ntah ntah aku pown kena same kot~ Ye la kat belakang sape la yang tahu~ Iye dop

Masa hari akhir aku keje kat c2, staf staf kat c2 pakat pakat la merancang nak berbuka pose kat KFC, aku fuhh punye la naik semangat nak makan nasik ayam KFC, psss: terpaksa aku 'draw' aku nyer wit dari bank semata mata nak makan KFC.

Masa tu, jiwa aku terbakar giler, sebab ade owang sok sek sok sek pasal kes aku ngan kakak senior 4 minggu aku tu, pe die kata; aku taknak la pegi KFC tu setakat nak sambut pemergian owang macam aku ni, uii hangus bulu hidung aku ni terbakar dengar die nyer mulut~

Lam ati aku, HOREY HOREY, yey die tak berbukak sekali. Berbunga bunga aku nyer hati aku mase tu. Psss: aku siap tengok agi list owang nak pegi berbukak kat KFC mase tu. Sure takde name die~

Masa nak berbukak ari tu, aku punye la rase gembira, sampai la aku kat muka pintu KFC masa tu, mak aih kenapa tetiba plak minah ni ade kat sini~ Masa tu die tengah beratur beli makanan~ Mak aihh kata taknak makan KFC ari ni~ Pe kes plak ni tetiba tercangak kat sini~

Rupe rupenye die join gak berbukak pose time tuh, aihh geram giler, tetamu tak dijemput~

Masa tu aku langsung tak pandang muke die. Buat hangus terbakar bulu hidung aku jer~

Masa time nak balik tu lagi la, owang len abih pakat bersalam ngan aku, ye la mintak maap ke ape ke kan, die buat muke tak bersalah je masa tu, takde nye datang nak mintak maap ke ape ke, tapi masa tu aku da tak kisah langsung da hal die, lantak die la. Penat giler la melayan owang camni~

Masa ni gak la, aku bengang ngan seowang CC aku ni, die dok bengang ngan aku tanye kertas 'declared 'aku, mula mula aku da bagitahu da, kertas 'declared' tu ade lam kertas 'return' aku. Die gak yang suh aku letak camtu~

Kenapa la susah sangat nak dengar ape aku cakap. Alih alih die panggil aku lagi sekali, muke die masa ni da tension giler da~

Alih alih aku cakap mende same yang aku cakap pada awalnye tadi, alih alih die jumpe gak. Pastu die dok membebel tak berhenti, bla bla dan bla...Geramnye aku dengar, nasib baik hari tu last day aku, geram plak aku nak cakap," Keje tu guna mata bukan kepala lutut bley tak." Disebabkan 'respect' aku senyap je la. Takkan la nak bergaduh masa last last nih~

Sabar je la, nasib baik time nih aku gembira giler, jadik aku 'ignore' je la die ni sowang~

N finally aku da tamat kan aku nyer tugas ari tu tepat pukul 11 malam~

Penantian memang suatu penyeksaan~

Tapi mood aku masa tu da berbunga bunga~ Yeyy~

Sekian~



2 comments:

eita said...

tak baik gaduh2....hehehe...
suhu dia dalam 80 je kot...bab akak guna oven buterfly yang guna gas....jadi oven moden sama je kot...bab nya cuma nak bagi cornflakes tu lekat je...

tonaH iS herE said...

tak puas ati la kak eita~

pape pown tak bley nak buat~

cume bley bersabar jer~

kenkadang geram sangat tapi bley senyap jer~

nasib baek ade blog nih

bley luahkan perasaan~

80~ takpe takpe nti try wat guna suhu tu plak~

Running Man Addicted

Running Man Addicted