Wednesday, 31 August 2011

Dilema Rambut Pusar 2~

Lame tul aku beraye yer~ Tak menyempat nak mengupdate blog sendiri~

Kali ni, aku nak wat entri pasal ni la, Dilema Rambut Pusar 2~

Kenapa aku wat tajuk camni, sebab rambut aku sendiri memang ade pusar 2~ Cume tak nampak sangat je la skang, sebab da besar, sebab laen rambut aku da mengerbang cam rambut afro da~

style rambut afro aku~

Kenapa plak tetiba aku wat entri pasal ni, sebab raye taun ni aku terjumpe sowang baby gurl ni yang ade gaya rambut pusar 2 ni la. Baby ni kiut sesangat, anak kepada sepupu aku la, umoq baru 5 bulan~

Ni la contoh rambut yang ade 2 pusar~

aku google jer gambar ni~ tak sempat amik gambaq sendiri~

Sejak aku kecik sampai la ke besar, aku dok dengar owang kata tu la ni la pasal owang yang ade rambut 2 pusar ni~ Hohoho~ Perasaan giler tak tragis ~

Ade la yang baek tapi lam mase yang ade gak yang buruk. Kenkadang aku pikir gak diowang ni tahu dari mana la yer~

Kebanyakan nye aku dengar dari sedara mara, owang owang tua, kakak kakak, pakcik pakcik dan lenlaen lagi~ Antaranyer:

Perkara baek punyer~

Aktif dan cepat belajar~

Serasi bela lembu dan kerbau~

 Bile tanam pokok buah ke ape ke, pokok tu akan tumbuh subur~



Perkara langsung tak baek punyer~

 Keras kepala, degil dan nakal~ 

Kalau owang pompuan yang ade rambut pusar 2 ni, bila die besar nanti die akan berkahwin sebanyak 2 kali, suami bagi perkahwinan pertama nyer akan meninggal dunia~ 

Arrgghh~ Cuak giler kot~ 


Ni bukan aku kata, tapi owang laen yang kata~ Setakat ni takdela plak aku dengar ade kajian saintifik ke ape ke pasal perkara ni~ Huhuhu~ 

Sekian dulu la yer~

0 comments:

Running Man Addicted

Running Man Addicted