Monday, 11 July 2011

kucimku mogok~

Subhanallah~ Perkara pertama aku cakap lepas aku bukak pintu belakang umah aku hari ni.

Abeh sume barang berterabur di sana sini.

Ngan pokok pokok pasu terguling terguling jatuh kat bawah lantai. Barang barang cam baldi bekas tupperware tergolek golek, kotak kotak yang disimpan jatuh di sana sini. Pe citer ni~

Aku pown kata la lam ati, "Uih ribut ke semalam".

Tapi semalam ne la ade ujan apatah lagi de ribut petir.

Pastu cam biasa la pepagi aku carik akunyer kucim kucim aku dulu, ye la nak men garu garu~

aaaa...???

Bile aku tengok kucim kucim aku yang tengah sibok memiawkan diri cam kebiasaan diowang sambil tu aku tengok barang barang berterabur tuh.

Cam ade perkaitan je antara kedua duanye nih~

Tapi pe die ea~

Aku pikir punye pikir, akhirnye baru aku ingat semalam aku tak ingat nak bagi kucim kucim aku makan.

Sumpah aku tak ingat langsung, lagipown mak sedara ngan sepupu aku datang kot malam tadi.

Takkan keje asyik dok melayan kerenah kucim kucim aku  tu je, baek aku layan tetamu agi bes ape.

Lagipown asyik men ngan kucim jer tak pepasal aku masuk geng diowang.

N the last result is: terpaksala aku kemas sume barang barang yang berterabur tuh. Asbestos punye kucim~
Kowang diet la hari ni ea~

Nasib baek kowang pandai wat muka baek, makan jugak kome hari ni, sabar bebanyak ea tonah. rRRrrr~

tomey~


Diowang memang cam tuh. Muke baek takbley blah~

Sekian~

2 comments:

zaeimah ismail said...

kucing sy dh outstation dua ari...xbalek2 lg..^^

tonaH iS herE said...

hehe...

zaiemah kucim ngah mengawan la tuh~

Running Man Addicted

Running Man Addicted