Sunday, 10 July 2011

kete yang rosak

Hari ni aku da bertekad gak nak kuar rumah, ye la da lama aku dok berkurung lam umah jadik kena la kuar sekali sekala ek. Cam la penjara pown ada woo~

So, pepagi agi aku da panaskan enjin kete mak aku. Kui kui kete mak aku jugak yang jadik mangse yer. Takpe die pown ikut sekali, kata nak pegi sana la sini la ape la, ye la anak anak kena la dengar cakap mak, iye dop. Jangan derhaka suda~

Jadik aku pown menyiapkan diri tuk kuar, lam otak aku, alang-alang nak kuar baek aku bungkus sume sesampah yang nak dibuang. Bukan sampah masyarakat ea~

Punye la berlambak lambak sampah kat umah aku ni yang nak dibuang. Tu baru kumpul 2 minggu, kalo da sampai sebulan tak ke bukan rumah gamaknye.

Ye la nak harapkan mak aku, takkan la kan, die kan da berumoq, aku plak mude mudi, dari aku dok asyik dok melayan blues aku yang tak penah sudah, baekla aku jadik baek, berbakti kepada mak bapak okey ape.


Kalo asyik dok pikir, tk menjadik satu barang keje pown, iye tak. Alih alih tutup mata, lam ati baek aku tidoq. Layan blues gitu~ Kepala otak aku, dari idop asyik dok tidoq, baek aku kuar tengok kucim aku lagi baek ape~

ecece~ kirenye ngah layan blues la nih ea...


Ni da siap la ni kuar, aku pown ape agi, stat la mak aku punye kete. Mula mula stat okeh agi, tetiba enjin mati da. Ape cite ni~

Aku pown tengok da de lambang bateri kat kete tu nyer dashboard~ Aisy masalah bateri rupenye.

Adoii aii~ Punye la da bersiap ngan gamaknye, ngan mekap tebalnye, alih alih takleh kuar da. Ape cite ni.

Akhirnye teponla kat mekanik kat ngan umah aku ni. Name die Ming, die pown katala "Jap ea kak tengah baiki kete owang ni, jap agi saya sampai".

Tunggu punye tunggu skang sa pkul 11.30 da. Pe cite ni. Mekap da la mula cair balek da ni.

Cepatla abang oii datang tengok pe cite ngan kete mak aku ni.

Tiap kali nak kuar ni la banyak plak citernye.

Mak aku tak abeh abeh nak membebel kat aku, katanye sebab aku la kete tu jadik cam tu. Panas lak telinge aku ni. Murka plak mak aku kat aku~ Ni la owang kata dosa berlambak~

Alih alih aku dok terlopong depan laptop aku ni dok menulis post baru aku. Pe cite~

0 comments:

Running Man Addicted

Running Man Addicted