Wednesday, 29 June 2011

relevant kah free gift

'free gift'
normal ke kalo seseorang tu sggup beli ssuatu sbb hanye nk dptkn free jer.
normal la kot...ak pon kadang2x cam tu gak.....beli satu barang hanya nk dptkan brg tu punye free gift jer

ni la nk dijdikan satu citer....baekk punye....
bukn misteri tp mgkin pelik ttpi bnr....
ada la skli tu mak ak beli la barang baekkk punye kat sebuah kedai nih....kedai ni nm t******* ...lps tu kak yg jual brg tu jnji la kat die nk bg die free gift.....tp brg tu tk smpai la lg kn....lps tu dia pon suh la mak ak tggu die tepon....
nk dijadikn cite.....cite sebuah permulaan la ni...so dipendekkan cite: hihi:P

no 1 : tggu punye tggu la die tepon....hampeh tkde pon tepon....miscall pon tkde kot....hampagas....bau asap gas tol la kakak tuh....lpstunye mak ak wat la keptusan nk pegi tanye sndiri la kt budak tu kan....tanyela mnnyer free gift yg nak bg ari tu....kate nk call....tggu2x tkde pon........pahtu kakak jual brg tu pon kata la kt mak ak: makcik2x brg tu tk smpai pon ag...oooo ok....fine....kitorg pon blik la terkedek kedek tnpa bwk brg tu blik....da kate tkde kitowg pon blik la...tkkn nk tolg jual brg kt c2 plak kan...nk beli brg lain kat c2, memgla tkkn beli da kan....da lyn cmtu tikus pon lari ape....

no 2: malula gak pegi tanye hanye sbb free gift tu....tp tu kan kuasa pengguna....da jnji kn tepati....lpstu kata nye tk sampai la lg....dan akhirnye tggu punye tggu die pon teleponla la mak ak....ktnye free gift tu ad da la......tp kn amik kt tempat bukn kt tempat beli barang ari tu tp kt tmpat len.....aaaa...request tol kak jual brg nih....amboi2x da dpt komisen kirenye da tkde tggungjwb da la kat kami yer....buruk tol perangai....da la tk th ktne tmpatnye.....cari2x punye cari akhirnye jumpela tempat yg dikatakn tu.....pahtu dimulakn bicara.....salesman kt c2 tanyela mak ak: nk beli ape kak....adooiii sopannnye die....kalah ak tuh.....nk jual brgla ktkan....pahtu mak ak habaq la kat die ade kak jual brg ari suh die amik free gift kat c2....die pon bls la....oooo ye ke.....bak resitnye....hampagas mak ak plak tk ingt bwk resit ari tu.....lpstu salesman tu kate la tkde resit tkdela freegiftnye....aaaa~ tkknla beli brg beribu ribu nk cek rekod pon tkbley kot....bukn ape pon nk free gift tu jer....ok fine....blikla la plak mak ak ngn ak terkedek kedek tnpa mmbawa pulg free gift tu kat umah.....

no 3: ok fine....kali ni msti bwk resit pegi claim free gift tu....dgn tekad dn jiwa yg bsr mngunung....pegi la kat tmpat ari tu....dgn muke trsengih sengih cam kerang busuk ape ag bg la resit kat salesman tu....die pon ape ag belek la resit mak ak tu....alih2x die pon kate: makcik2x tarikh claim hadiah ni da tamat da....jd sy tkley nk kuarkan hdiah tuh.....ms ni....ak rase cam nk baling je salesman je ngan btg penyapu....sbrnye ak....ye la nk dpt hadiah kn la sbr.....mak ak pon tanye la abih camne....da jnji tkknla tk nk bg pape kot...beli brg beribu ribu lemon tkkn nk bg free gift secibik pon tkley kot.....tkpela kak tggu dl ea....sy nk pegi tepon tanye dl....ok fine....kitorg pon tggula dgn penuh kesabarannye......tip tup tip tup die pon dtgla ngn terkedek kedeknye...kak......kn pergi blik yg tempat kak beli brg ari tu ea....mntk hdiah kat c2.....amboiii ingt customer ko ni byk masa sgt la semata nk ke hulu dn ke hilir pegi amik free gift.....ms ni gunung  berapi ak dah memuntahkan laharnye.....tp senyap je la....nk wat cmne....fine sabar ag....

no 4: akhirnye kitorang kembali blik ke tempat yg mak ak beli brg tuh.....ok fine kali ni cek resit ok da ad....pegila kat kedai tu....ms tu ak da tk bleh thn nk tgk muke2x diowg ni sume...so mak ak sowang je pegi tanye....ak dok luar kedai jer....ak tgk mak ak bg la resit kat diowg nih.....ntah la diorg kate ape....layanan diowg memg tkbley blah kasar nk mampus...tkbley ke ckp elok2x kt mak ak.....sopan seket pon tkpe....tk th la bg mak ak cmne....tp bg ak memg ksr nk mmpusla....respect la seket beb.....owg tua tu bukn mude lg pon....kak yg jual brg ari tu pon tkde kat c2....ok fine....geram tahap cipan da ms tu....dn akhirnye dipendekkan cite dptla free gift tu kat tgn mak ak....

pe mendela sgt pon free gift die,...ingt dpt la bungalow sebuah ke ap ke .... kete sebuah pon tkpe gak....dpt massage cushion jer...ingtla dpt wit sejuta da.....so moral of the story ak akn suh cucu cicit ak jgn sesekali pegi beli kat kedai ni ag da....:P
ni la mendenye:
tiap kali ak tgk benda alah ni ak jd geram semacam jer...lgsung tk baek tuk kesihatan...


tuk sume salesgurl or salesman : please responsible to ur customer's need....mmg la mende tu hanye free gift semata mata....tp tolg la.....jgn jadikn mnde tu remeh temeh sbb kekadang owg beli brg kt kedai kowg mgkin sbb nk dpt mende free gift tu je...bukn ape pon.....kecewa giler ngn sikap korang nih.....jgla seket perangai kowang tuh.....tknk ak wat mnntu ke ap ke....
sekian....

0 comments:

Running Man Addicted

Running Man Addicted